вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Windows 11: Изключване на известията от приложения

В сравнение с приложенията за Android и iOS, тези в Windows 11 по-рядко безпокоят потребителя с ненужни уведомления. Ако все пак това започне да се случва, има лесен начин да бъдат изключени. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете приложението Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
  2. Влезте в раздел „Система“, като натиснете Enter върху него.
  3. С TAB се придвижете до списъка с категории настройки.
  4. Със стрелка надолу намерете „Известия“ и отново натиснете Enter.
  5. Ще бъдете фокусирани върху опцията „Получаване на известия от приложения и други податели“. Чрез нея можете да изключите всички уведомления. Това не е препоръчително, освен ако е за по-кратък интервал от време. В случай, че изключите опцията за постоянно, възможно е да пропуснете някое важно системно предупреждение.
  6. След настройката за сортиране ще намерите списък с приложения, които най-скоро са изпращали уведомления. За всяко от тях има превключващ бутон. Ако го деактивирате с интервал, известията от това приложение вече няма да се показват.
  7. В списъка с приложения можете да се придвижвате с клавиша TAB. След всеки елемент има бутон „Още“. Ако го натиснете, ще се покажат опции за персонализиране на уведомленията от конкретното приложение.

За да видите всички известия, които сте получавали наскоро, можете да натиснете клавишната комбинация Windows+N.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели