вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Windows 10: Премахване на папките от приложението „Този компютър“

Може би на доста от вас им се струва излишно наличието на някои преки пътища в приложението „Този компютър“. Имам предвид папките „3D обекти“, „Видеоклипове“, „Документи“, „Изтеглени файлове“, „Картини“, „Музика“ и „Работен плот“, които се намират преди вашите дискови устройства.

Тук ще ви покажа как да премахнете всички преки пътища или само някои от тях. Необходимо е да изтеглите архива RemoveShortcutsInThisPC.zip. Специални благодарности към Димитър Димитров за идеята на тази публикация и файловете, които предостави за свободно използване.

След като го изтеглите, разархивирайте zip файла в удобна за вас директория. В получената папка „RemoveShortcutsInThisPC“ ще намерите reg файлове с различно предназначение. При отварянето на всеки от тях е необходимо да потвърдите промените, които ще бъдат извършени. Ето за какво служат различните файлове:

  • RemoveAllFolders.reg – Премахва всички папки в приложението „Този компютър“.
  • RestoreAllFolders.reg – Възстановява преките пътища така, както са били преди промените.
  • Файловете, които започват с „Remove“ имат за цел да премахнат папката, посочена в името им.
  • Тези с „Restore“ в началото възстановяват съответния пряк път.

Забележка: Обсъжданите по-горе файлове просто скриват различните папки от приложението „Този компютър“. Дори и да премахнете всички, съдържанието им ще си остане непокътнато.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели