вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Windows 10: Как да видим параметрите на нашия компютър

В немалко случаи се налага да разгледаме характеристиките на компютъра, който използваме в момента. Има различни начини те да бъдат изведени. Тук ще си поговорим за два от тях.

Метод 1

Чрез стъпките по-долу ще можете да копирате основните спецификации на вашия компютър. След това бихте могли да ги поставите и разгледате в текстов документ. Ето какво е необходимо да направите:

  1. От Старт менюто отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в „Система“, след това изберете „Относно“.
  3. С TAB се придвижете до „Спецификации на устройство“ и натиснете бутона „Копирай“. Ако искате да разберете повече за версията на операционната система, активирайте същия бутон в полето „Спецификации на Windows“.
  4. Отворете приложение за редактиране на текст например Notepad и с Control+V поставете копираните параметри.

Метод 2

Чрез него можете да разгледате по-подробни данни за вашия компютър. Необходимо е от Старт менюто да изберете Информация за системата.

Ще се отвори прозорец с раздели под формата на дървовиден списък. Първият е „Резюме на системата“. Тук са всички основни хардуерни и софтуерни параметри на устройството. Натиснете TAB, за да се фокусирате върху списъка с данни. Между тях можете да се придвижвате със стрелки нагоре и надолу. Натиснете Shift+TAB, за да се върнете отново в списъка с раздели.

Ако искате да видите по-подробна информация за дисплея, звуковите устройства, портовете или твърдите дискове, намерете раздел „Компоненти“, отворете го със стрелка надясно и изберете това, което ви интересува.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели