Как да поискаме възстановяване на средства от Google Play и App Store

Все повече мобилни приложения предлагат възможност за абонамент или закупуване на определени елементи. Освен това заплащането на подобни виртуални артикули по електронен път става все по-лесно.

Понякога за да изпробваме дадено приложение, единственият начин е първо да си го купим. Какво да правим обаче, ако не сме удовлетворени от продукта?

В тази публикация накратко ще ви разясня от къде можете да разберете необходимите стъпки за възстановяване на средства от Google Play за Android и App Store за Apple устройства.

Google Play

Можете да посетите тази страница. В нея са дадени изчерпателни инструкции какво да направите, за да получите обратно средствата си. Възможно е да бъде поискано от вас да обясните, защо вече не желаете закупения продукт.

Ако имате абонамент в Google Play, който искате да анулирате, последвайте тази връзка.

App Store

Ако използвате Apple устройство, процедурата е аналогична. Отново се посещава страница с история на поръчките и се попълва кратък формуляр. Повече информация можете да намерите тук.

Тъй като инструкциите за прекратяване на абонамент в сайта на Apple все още не са преведени на български, ето необходимите стъпки:

  1. Отворете App Store.
  2. Уверете се, че сте в началната страница „Today“.
  3. Намерете бутона „My Account“ в горната дясна част на дисплея и го активирайте.
  4. В отворилата се страница предвижете се до бутона „Subscriptions“ и щракнете върху него. Ще се визуализира списък с активните и изтеклите абонаменти.
  5. Намерете този, който искате да прекратите и го изберете с двукратно бързо почукване с един пръст.
  6. В появилата се страница можете да промените вида на вашия абонамент или да го анулирате. Ако искате да се откажете от него, щракнете върху бутона „Cancel Subscription“.
  7. Ще бъдете подканени да потвърдите. Изберете „Confirm“ и абонаментът ще се анулира. Можете да използвате привилегиите, които той ви дава до датата, на която абонаментът изтича.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели