петък 24 март 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Приложението Envision AI отново разпознава текстове на български в реално време

След като едно от най-популярните приложения за извличане на текст стана безплатно, българските потребители за известно време бяха лишени от възможността да използват пълноценно режима за разпознаване в реално време. Когато той е активен, след насочване на смартфона към текстов документ, неговото съдържание се изговаря чрез предварително зададен речев синтезатор.

С радост ви съобщаваме, че приложението Envision AI отново може да прочита съдържание на кирилица при използване на режима за „Незабавен текст“. За целта е необходимо като език за четене да бъде зададен руски. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Стартирайте приложението Envision AI.
  2. Влезте в раздела „Настройки“.
  3. Отворете опцията „Език за четене“.
  4. В полето за търсене започнете да пишете „Русский“.
  5. Изберете този език от появилите се резултати.
  6. Ще чуете съобщение, че „езикът за четене е променен на Русский“.

След като направите тази настройка, Envision AI в режим „Незабавен текст“ отново ще може да прочита съдържание на български, когато насочите камерата на устройството към него. До скоро имаше възможност да бъдат разпознавани само текстове на латиница. Функцията работи коректно независимо от това, че като език за четене е зададен руски.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели