Как да бъдем уведомявани за нови версии на повечето добавки за NVDA

Ако използвате някои от множеството добавки за екранния четец NVDA, възниква въпросът как винаги да бъдете с най-актуалните им версии. Проверяването в официалния сайт с добавки от общността на NVDA не изглежда съвсем удобно решение, затова ще ви предложа такова, което да извършва това вместо вас. Имам предвид добавката „Add-on Updater“, която можете да свалите от тук.

След като я инсталирате, тя автоматично ще проверява за нови версии на вече инсталираните добавки и ще ви уведомява, когато има такива. Уведомлението представлява прозорец, от който чрез отметки можете да изберете кои добавки искате да обновите. След като потвърдите, те ще бъдат автоматично изтеглени и инсталирани, а накрая ще бъдете подканени да рестартирате NVDA.

Ако искате ръчно да проверите за нови версии на вашите добавки, направете следното:

  1. Отворете менюто на екранния четец с клавишната комбинация NVDA+N.
  2. Предвижете се до „Инструменти“, влезте в подменюто със стрелка надясно и намерете командата „Провери за обновления на добавките…“.
  3. Активирайте я и проверката ще бъде извършена, след което ще разберете дали всички версии на вашите добавки са актуални, или са налични по-нови.

Тези, които разполагат със собствена система за обновяване са:

  • Braille Extender
  • WeatherPlus

Ако използвате добавки, които не са одобрени от общността на NVDA, те също няма да бъдат актуализирани чрез „Add-on Updater“.

Забележка: Когато в NVDA се добави идентична функционалност, разработката на тази добавка ще бъде прекратена.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели