четвъртък 1 юни 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Някои полезни ръководства в сайта на фондация „Хоризонти“

През последните години от фондация „Хоризонти“ бяха изготвени подробни ръководства за популярни приложения като Microsoft Word и Excel. В тях е обяснено как тези програми биха могли да се използват с екранен четец.

За да можете да свалите ръководствата, необходимо е да заявите регистрация в сайта horizonti.bg. Имате възможност да го направите по следните начини:

След като ви бъде създаден профил в сайта horizonti.bg, е необходимо да се впишете в него чрез връзката „Вход“. Ако искате да видите публикуваните ръководства, придвижете се до заглавието „Каталог“ и посетете връзката „Помагала“. Към момента са налични ръководства за следните приложения:

  • Microsoft Word;
  • Microsoft Excel;
  • ABBYY FineReader версия 11.

Публикувани са и клавишни команди за екранния четец JAWS 17, но е доста вероятно това помагало да е изгубило актуалност като се има предвид, че най-новата версия на JAWS е 2021.

В сайта на Фондация „Хоризонти“ също има немалко електронни книги и учебници, които можете да разгледате. Ако искате да си изтеглите някое заглавие, влезте в него и активирайте връзката за сваляне. За да имате достъп до нея, трябва да сте влезли във вашия профил.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели