вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Как принудително да рестартираме нашия смартфон

Дори и при високия клас телефони се случва някой от тях да забие до толкова, че да се нуждае от спешно рестартиране. Друга неприятна ситуация се получава, когато екранният четец спре да говори, а неговото изключване и включване не дава желания резултат.

В тези случаи на помощ идва принудителният рестарт на смартфона. Тук ще обясня как можете да го осъществите.

Android

Ако вашето устройство използва мобилната операционна система на Google, опитайте със задържане на Power бутона за около 30 секунди. Щом телефонът се рестартира, ще усетите вибрация. В случай, че това не сработи, натиснете бутона за намаляване на звука заедно с Power. Задръжте ги натиснати, докато се осъществи рестарт. Този метод дава резултат за смартфони на Samsung.

Ако горните начини не помогнат, натиснете бутона за увеличаване на звука заедно с Power. Задръжте ги, докато устройството се рестартира.

iOS

При смартфоните на Apple за съжаление няма вибрация, която сигнализира за успешен рестарт. По-долу ще изброя различните методи в зависимост от модела на вашия телефон. За iPhone 8, SE 2, X, XS, XR, 11, 12 или 13, направете следното:

  1. Натиснете еднократно бутона за увеличаване на звука.
  2. Веднага след това натиснете бутона за намаляване на звука.
  3. Задръжте Power бутона за около 30 секунди. Когато се появи логото на Apple, отпуснете го.

За iPhone 7 натиснете едновременно бутона за намаляване на звука и Power. Задръжте ги за около половин минута, докато устройството се рестартира. Ако имате iPhone 6s или SE първо поколение, използвайте Home и Power бутона.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели