Извършване на преводи онлайн чрез ДСК Директ

Много от нашите клиенти използват услугите на Банка ДСК. Някои от тях ни споделиха, че имат затруднения при извършването на преводи онлайн. Затова решихме да внесем малко яснота по въпроса.

Тук ще си поговорим за осъществяването на преводи чрез браузър и екранен четец в Windows. Използването на приложението DSK Smart няма да бъде предмет на това ръководство.

За да осъществите превод чрез сайта dskdirect.bg е необходимо следното:

 • Да сте клиент на Банка ДСК;
 • Да имате създаден профил в платформата ДСК Директ;
 • Да разполагате с активен цифров сертификат за подписване на преводи, който се удостоверява чрез PIN код.

За да си заявите сертификат, следвайте стъпките от видеото по-долу.

Ако искате да осъществите превод, направете следното:

 1. Влезте в сайта dskdirect.bg и се впишете с вашето потребителско име и парола, предоставени от банката.
 2. Максимизирайте прозореца с клавишната комбинация Windows+Стрелка нагоре.
 3. Намерете връзката „ПРЕВОДИ“ и я активирайте.
 4. С буквата H можете да се придвижвате между основните видове. Тези, на които ще се спрем по-подробно са междубанков и по сметка в Банка ДСК.
 5. Изберете „Създай нов превод“ под съответното заглавие. В отворилата се страница ще се визуализира формуляр, който е необходимо да попълните.
 6. Активирайте бутона „Show All Items“ до полето „От сметка“ и със стрелка надолу изберете тази, от която желаете да преведете средства. Накрая натиснете Enter.
 7. Като „Име на получател“ въведете трите имена на лицето или наименование на фирма. Ако вече имате запазени бенефициенти, активирайте „Show All Items“ и започнете да натискате стрелка надолу, докато изберете подходящия. След това отново натиснете Enter.
 8. Въведете IBAN на лицето или фирмата. Ако сте избрали запазен получател, това поле се попълва автоматично.
 9. Като „Основание“ можете да напишете например „Захранване“ или друг кратък текст. Полето „Още пояснения“ не е задължително.
 10. Въведете сумата, която искате да преведете.
 11. Като платежна система можете да оставите „БИСЕРА“. Ако преводът е към сметка в Банка ДСК, ще бъде изпълнен до един час. В останалите случаи ще се осъществи в рамките на текущия или следващия работен ден. Изберете „РИНГС“, ако искате преводът да бъде изпълнен до 30 минути. Имайте предвид, че стандартната такса за тази платежна система е 13 лв., а за БИСЕРА – 1 лв.
 12. Можете да маркирате отметката „Запази като готова блан