БГАсист обявява конкурс „Достъпните 2021 година“

Скъпи приятели, Каним Ви да вземете участие в първите по рода си номинации за достъпен за хора със зрителни увреждания сайт на 2021 година, инициирани от „БГАсист“.

Прочетете повече

iOS: Бърз начин за изключване на известията от дадено приложение

В един смартфон по подразбиране са инсталирани десетки приложения. Колкото повече добавяте нови, толкова се увеличава вероятността да започнете да получавате ненужни уведомления.

Прочетете повече

Android: Запис на разговори с приложението „Телефон“ от Google

От известно време приложението „Телефон“ на Google позволява запис на разговори за някои устройства, в които то е инсталирано по подразбиране. Функцията е налична за телефони Nokia и Xiaomi с Android 9 и по-нови версии.

Прочетете повече

Контролиране на плейърите в Windows чрез приложението Unified Remote

Случвало ли ви се е да си пуснете музика на компютъра чрез някой плейър и да ви се прииска да смените песента, докато държите телефона си? Всъщност има лесен начин той да бъде превърнат в дистанционно за повечето популярни плейъри.

Прочетете повече

Как да предотвратим възпроизвеждането на реклами в YouTube

Едва ли има потребител, който напълно харесва рекламите в YouTube. Представете си, че тъкмо сте си намерили някое интригуващо видео, концентрирали сте се върху него и изведнъж започне реклама.

Прочетете повече

Бързо търсене в Google с добавката Search With за NVDA

Ако използваме Windows и се наложи да потърсим нещо в Google, обикновено е необходимо да отидем на работния плот, да отворим нашия уеб браузър, да напишем в адресната лента това, което искаме да потърсим и накрая да натиснем Enter.

Прочетете повече

Основни нововъведения в iOS 15

На 14 септември Apple представи поредното голямо обновяване на операционните системи iOS и iPadOS, които задвижват смартфоните iPhone и таблетите iPad. Обновяването е с версия 15 и от 20 септември е достъпно за изтегляне.

Прочетете повече

Windows 10: Как да избегнем замлъкването на екранния четец при разговор чрез Bluetooth устройство

Ако сте свързали Bluetooth слушалки или тонколона към вашия компютър, имайте предвид, че по подразбиране при разговор няма да чувате активния екранен четец. Хубавото е, че това поведение все пак може да се предотврати.

Прочетете повече