Анкета

БГАсист ООД възнамерява да участва в разработването на устройство тип клавиатура с бутони, с помощта на което потребителите да бъдат улеснени при ползването на мобилни устройства – телефони, таблети и др.

Прочетете повече

Осигурете си приятна звукова атмосфера с приложението Аура за Windows

Напоследък времето се затопли и доста хора си мечтаят за разходки сред природата. Ако не успявате да си организирате подобно преживяване, има начин поне да си осигурите природна звукова атмосфера вкъщи.

Прочетете повече

Някои нови речеви синтезатори за български език

Речевите синтезатори или TTS са компютърно генерирани гласове, които могат да изговарят подаден към тях текст. Неговият източник би могъл да е екранен четец, софтуер за електронни книги като Balabolka или друга програма.

Прочетете повече

Създавайте говорещи таймери с приложението 1Timer за iOS

В немалко ситуации се налага да се използват таймери. Те могат да са полезни при готвене, спортуване и във всички останали случаи, които налагат изчакване на определен времеви интервал.

Прочетете повече

Windows 10: Два начина за използване на Facebook Messenger

До не толкова отдавна повечето потребители, които разчитат на екранен четец в Windows 10 използваха най-вече функцията за съобщения в мобилната версия на Facebook. Тази възможност обаче беше премахната от разработчиците на социалната мрежа и засега поне не се предвижда да бъде възстановена.

Прочетете повече

Някои полезни ръководства в сайта на фондация „Хоризонти“

През последните години от фондация „Хоризонти“ бяха изготвени подробни ръководства за популярни приложения като Microsoft Word и Excel. В тях е обяснено как тези програми биха могли да се използват с екранен четец.

Прочетете повече