Основни нововъведения в iOS 16

На 7 септември Apple представи поредното голямо обновяване на своята мобилна операционна система iOS, която задвижва смартфоните iPhone. Обновяването е с версия 16 и е достъпно за изтегляне от 12 септември.

Прочетете повече

Подаряваме два настолни компютъра на потребители с нарушено зрение

След подробно проучване на техниката в нашия офис установихме, че имаме два настолни компютъра, които към момента не са ни необходими. Искаме да ги подарим на хора с нарушено зрение.

Прочетете повече

Заредихме отново някои от най-търсените продукти в нашия онлайн магазин

БГАсист вече зареди някои от най-търсените продукти в нашия онлайн магазин: различни видове и размери бели бастуни (графитни и алуминиеви), както и накрайници за тях (въртящи се ролки и топки).

Прочетете повече

Възможност за оборудване на работни места чрез Агенцията за хората с увреждания

Уведомяваме ви, че Агенцията за хората с увреждания удължава срока за приемане на проекти за оборудване на работни места до 31 август 2022 г.

Прочетете повече

Windows 11: Задаване кои икони да се показват в областта за уведомяване

В най-новата операционна система на Microsoft има някои промени, които засягат областта за уведомяване. В нея можете да влезете с клавишната комбинация Windows+B.

Прочетете повече

Премахване на вокалите от дадена песен без допълнителен софтуер

Тези, които се занимават с музика знаят, че инструментали на песни се намират сравнително трудно. Има немалко приложения, които могат да премахнат вокалите от конкретен аудио файл.

Прочетете повече

Как при свързано Bluetooth аудио устройство да чуваме екранния четец през високоговорителя на смартфон Samsung

Обикновено когато свържем Bluetooth слушалки или тонколони към Android смартфон, екранният четец започва да се чува през тях, вместо чрез вградения високоговорител. Това причинява някои неудобства.

Прочетете повече