вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Android: Премахване на плейърите от панела с известия

Обикновено всяко приложение, чиято основна функция е да възпроизвежда аудио съдържание в Android, по подразбиране показва плейър в падащия панел с известия. Тази възможност може да е доста удобна, тъй като позволява пускане и спиране на възпроизвеждането, а в някои случаи и смяна на песните, без да се налага да влизате в съответното приложение.

Неудобство би се появило тогава, когато решите да използвате няколко приложения, които възпроизвеждат аудио съдържание. В този случай в панела с известия може да имате повече от един плейър. Тук ще ви покажа как да ограничите появата им, без това да пречи на останалите видове уведомления. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете Настройки.
  2. Влезте в раздела „Приложения и известия“.
  3. Там намерете приложението, за което искате да не се показва плейър в падащия панел.
  4. Влезте в неговите настройки за известия.
  5. В тях потърсете превключвател с име „Player“, „Playback“ или „Channel_ID“.
  6. Ако е включен, изключете го. Тази промяна се запазва автоматично.

Можете да спрете и някой от другите типове известия за това приложение, стига да сте сигурни какво точно ще ограничите по този начин. Ако не искате никакви уведомления, можете да изключите превключвателя в горната част на екрана.

Забележка: Гореописаните стъпки са изпробвани под Android 10 и те биха могли донякъде да се различават в зависимост от вашето устройство и версията на операционната система, която използвате.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели