вторник 30 май 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Android: Как да предотвратим автоматичното изключване на неизползвани приложения

Понякога се случва така, че дадено приложение спира да показва известия, понеже не е използвано дълго време. В последните версии на мобилната операционна система Android има функционалност, която премахва всички разрешения за приложения, отваряни преди повече от 3 месеца. Тези разрешения могат да бъдат за показване на уведомления, достъп до камерата, местоположението, микрофона и така нататък. В резултат от премахването им, приложенията спират да работят. След като отново ги стартирате и позволите съответните разрешения, нормалната им работа се възстановява.

Тази функционалност макар и да е полезна, понякога изключва приложения, които са необходими на потребителя. За щастие има лесен начин да предотвратите това. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете Настройки и влезте в раздел „Приложения“.
  2. Намерете някое, което не искате да бъде ограничавано след дълъг период на неизползване.
  3. Влезте в приложението и изключете опцията „Премах. разреш., ако прил. не се изп.“. В зависимост от производителя и модела на вашето Android устройство, тази настройка може да е с различно наименование.

Повторете стъпките за всички други приложения, които предпочитате да продължат да функционират, независимо кога сте ги отворили за последно. Трябва обаче да сте сигурни, че искате да работят на заден фон, да използват батерията и да показват уведомления.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели